Ondernemen is samen impact maken

Het thema van de MKB Dag Dordrecht 2021: Ondernemen is samen impact maken.

De Dag van de Ondernemer én de MKB Dag Dordrecht vallen allebei op 19 november. Toeval? Absoluut niet. “Ook dit jaar willen we de Dordtse ondernemers bedanken voor hun bijdrage aan de stad”, aldus wethouder economie en ondernemerschap Maarten Burggraaf. “Met een mooi programma en een lekker ontbijt hopen we na al die maanden eindelijk weer eens een waardevol en gezellig event te organiseren waarbij ondernemers elkaar ontmoeten.”

Het thema dit jaar is ‘Ondernemen is samen impact maken’. Uit onderzoek onder Dordtse ondernemers blijkt dat de Gemeente Dordrecht het ondernemersklimaat in de stad kan verbeteren door ‘lokaal inkopen’ gemakkelijker te maken. Om dat te realiseren is onder andere het platform WeDo in het leven geroepen: dé online plek waar ondernemers uit de stad elkaar ontmoeten, opdrachten uitzetten en waarbij ‘support your local’ centraal staat. Tijdens de MKB Dag Dordrecht zal dit platform gelanceerd worden.

Dat, in combinatie met de afdronk van Covid-19 waarin we allemaal hebben ervaren dat we elkaar moeten steunen waar mogelijk, heeft ervoor gezorgd dat ‘samen impact maken’ een belangrijk thema voor de Gemeente Dordrecht is. Er komt een meerjarenplan om dit thema onder de aandacht te brengen en bovendien is er veel aandacht van het daadwerkelijk faciliteren ervan. Het Dordtse ondernemersklimaat is iets waar de gemeente trots op is en de diversiteit aan ondernemers zorgt ervoor dat we met elkaar wel degelijk een grote impact kunnen maken.

Met het programma tijdens de MKB Dag Dordrecht hopen we de ondernemers uit Dordrecht alvast te inspireren en te motiveren om lokaal te ondernemen. Welke impact kun jij maken? Hoe kun je dat doen? En wat betekent dat voor jouzelf, de stad Dordrecht en je mede-ondernemers? Interessante en belangrijke vragen waar je hopelijk na 19 november hopelijk een antwoord op hebt!

Heb je je nog niet aangemeld voor de MKB Dag Dordrecht? Geen probleem. Deelname is gratis en aanmelden kan hier. Benieuwd naar het volledige programma? Deze vind je hier.


* In verband met de nieuwe Coronamaatregelen, wordt de MKB Dag Dordrecht dit jaar een digitale ontbijtsessie. Voor meer informatie over het programma en het bezorgen van ontbijtjes kun je hier lezen.